La imatge humana: arts, identitats i simbolisme
Una exposició que reflexiona sobre com ens hem representat a través de l'art
Hola!!! 👋👋
Aquesta edició serà una mica diferent, ja que serà la primera vegada que recomanarem una exposició.
🥵 En un d’aquells matins calorosos i avorridots de l’estiu vam acabar agafant entrades per a una exposició del CaixaForum que tant podria ser una fava considerable com una bona descoberta. Per sort la jugada ens va sortir bé.
Us recomano molt fort que hi aneu, es visita en 1 horeta i és molt, molt aconsellable que us gasteu els quartos (val 4€ per persona) i hi aneu amb visita comentada o correreu el risc d’assaventar-vos de la meitat.
La imatge humana: arts, identitats i simbolisme és una exposició itinerant del CaixaForum que reflexiona al voltant de com ens hem representat a nosaltres mateixos per mitjà de l’art al llarg dels anys: els cànons de bellesa, el poder, o la divinitat són alguns dels temes que se’n tracten al llarg de l’exposició
L’exposició és una col·laboració entre el British Museum i la Fundació la Caixa i està formada per una selecció d’obres d’art de diferents èpoques i cultures que tenen un fet en comú: totes representen persones.
Un dels punts que més ens ha agradat és que no és una evolució històrica de com ens representem com a espècie al llarg dels anys, sinó que s’han tractat cinc temàtiques i se n’ha fet una anàlisis barrejant diferents estils, èpoques i cultures:
🧔 L’expressió de la personalitat: un recorregut per com ens hem representat durant la història de la humanitat (l’obra més antiga és de fa 5.000 anys), des de representacions hiperrealistes a idealitzacions de la joventut fins a obres en que manifestem les nostres relacions afectives (com per exemple representacions de parella o de mare-fill).
🎀 Bellesa ideal: Els éssers humans hem tingut certa tendència per tractar d’immortalitzar els cànons de bellesa de cada època (especialment la bellesa femenina i jove). És molt curiós poder observar com el significat de bellesa canvia i evoluciona.
👑 L’encarnació del poder: L’art sempre ha estat una eina que han emprat els poderosos per alçar-se i donar-se a conèixer. En aquest àmbit podem veure les representacions que van des de les monedes i les escultures fins a la representació de poder actual que va més lligada a la propaganda política.
💡 Representació de la divinitat: La divinitat és un tema més polèmic i complicat perquè hi ha moltes religions que no accepten la seva representació en imatges humanes. En aquesta secció s’hi poden veure representacions clàssiques i contemporànies de la divinitat en diverses religions.
🎐 Transformació del cos: Segurament la transformació de la qual més representacions se n’ha fet és la transformació del cos quan hem mort i la seva preparació per a la següent vida, però en aquesta secció també se’n treu suc a transformacions que es realitzen a festes o tradicions populars.
L’exposició està programada fins al 22 d’octubre així que encara teniu temps per apropar-vos-hi una estoneta.
☝️ One more thing
Parlant del CaixaForum també m’agradaria recomanar-vos el CaixaForum+, que es una mena de “Netflix de la cultura” on hi podreu trobar milers de documentals, pòdcasts i pel·lícules relacionades amb l’àmbit cultural. A més de la web tenen una APP i és gratuït.
Res més per aquesta setmana! Espero que us hagi agradat. Fins aviat.